Sono arrivata!
Gisteren ben ik dan eindelijk gearriveerd in la bella Venezia!
Na een prima reisje (op Schiphol nog -heel toevallig- 3 ontgroeninglopers van mn eigen studentenvereniging tegenkomen, en in het vliegtuig 'bijzondere' gesprekken met zo'n 30 filmploegmannen om me heen) kon het grote orienteren (lees: verdwalen) beginnen! Bruggetje op, bruggetje af, bootje in, ohnee verkeerde bootje, ander bootje in, en dan nog mn kamer zien te vinden tussen al die duizenden steegjes, straatjes en pleintjes! 'T mag duidelijk zijn dat mn orientatievermogen niet enorm ontwikkeld is en ook mn vermogen tot kaartlezen kent grenzen.. Tel daar een loeizwaar koffer bij op(hoe prop je zomer- én winterkleren, schoenen, tassen, sieraden en de rest in n schamele 20-Transavia-kilootjes?!), en zie daar: in een heerlijk romantische stad met kabbelend water, idyllische straatbeelden en vriendelijk glimlachende gondeliers staat een chaotisch meisje met een veel te grote koffer verwoed dr kaart te draaien (en te draaien.. en te draaien..) in de hoop wijs te worden uit de triljoenen steegjes. Gelukkig ben ik dan wel weer gezegend met een onwijs vriendelijke glimlach (...) en zijn die Italiaantjes niet te beroerd om n handje te helpen. Binnen de kortste keren dus m'n verblijfplek gevonden (wat n locatie, wauw!). Er zitten alleen maar internationale studenten en we delen samen de keuken en de woonkamer. Prima vertoeven het komende half jaar!
Vanochtend mn eerste afspraak met de universiteit, om me officieel te laten registreren als 'n Erasmus student. Prachtige grote universiteit en iedereen die ik sprak was onder de indruk dat ik in Nederland aan de Universiteit van Utrecht studeer ('wow, that's one of the best universities in the world!'). Gos, voortaan zal ik mn'blessings counten' voordat ik klaag over te simpele vakken of de slome computers ;)!
De plannen voor dit weekend zijn om even lekker de stad te bekijken en naar het Internationale Filmfestival te gaan dat nog t/m 11 september hier in Venetie plaatsvindt. Het schijnt dat Ben Affleck hier zelfs rondloopt dus dat kan ik natuurlijk niet aan m'n neus voorbij laten gaan! :) Vanaf maandag weer aan de slag met een taalcursus Italiaans, want hoewel ik al n aardig woordje Italiaans spreek blijft het lastig wijs te worden uit alle verschillende dialecten!
Goed, genoeg voor vandaag! Heel erg veel zin in de komende tijd!
Liefs en tot sinas,
Tessa
Heee Tes!
Mooi dat je goed bent aangekomen! Ik heb je al gesproken op msn, dus eigenlijk wist ik dat al wel ;). Zit me te bedenken dat je tijdens je 21-diner niet eens een paar woordjes Italiaans hebt gesproken, flauw hoor!
Ben benieuwd naar het volgende verhaal en de foto's.
Liefs, Maaike
Hee Tess!
Wat beschrijf je het leuk, zie je helemaal staan met je koffer en je kaart ;-). En wat bizar hoe enthousiast ze zijn over onze uni! De drie aspi's die je tegenkwam, die aan het liften waren naar schiphol, die waren heel enthousiast dat ze precies een UMTC'er daar waren tegengekomen. Doortje en ik waren ook enthousiast toen we het hoorden haha.
Geniet ervan daar Tess!!
Liefs Loulou
Heeyyyy Terrooorrr!
Wat blij ben ik dat je veilig en wel op je bestemming bent gekomen en dat je zo'n leuk huisje hebt! Mooi dat je het toch nog had gevonden ondanks alle steegjes..maar dat kan natuurlijk ook niet anders als je een zeer goede studente bent aan de Universiteit van Utrecht! ;) Have fun en succes met al het italiaans, ik kijk uit naar je volgende leuke verhaal!
Liefs, KipKerrie
Hee Tessie!
Wat schrijf jij toch altijd weer grappig haha. Klinkt al als een ervaring rijker;). En wat Lou al zei wij spraken die aspi's toen ze net binnen kwamen op de locatie en toen zeiden ze dat ze een Tessa van jaarclub Bibita waren tegen gekomen, dus ik heb ze daardoor een extra punt gegeven haha. Ook zeiden ze dat je pa erg lief was omdat die 5 euro had gegeven en jij zelfs een broodje!
Maar geniet er van daar in Venetië, hou ons op de hoogte en zodra je weet wanneer het je uitkomt dat we langs kunnen komen hoor ik t graag! xx
Klinkt heel goed Tessa!! Doe Ben Affleck de groeten, ik zal aan je denken als ik volgende week weer bij college zit. Maar goed dat het "one of the best universities of the world" anders zou ik helemaal geen zin meer hebben ;) Heel veel plezier en succes daar!
Liefs xx
Wij reizen graag mee, ( in gedachte dan )
Augurarglielo tutti i meglio ed è un piacere conoscerlo
Grote groetjes van de overburen !!