tessainvenetie.reismee.nl

Welkom!

Welkom op mijn reislog!

2 September zal ik naar Venetië vertrekken om daar een half jaar aan de Universita Ca' Foscari Venezia (de Universiteit van Venetie dus) te studeren! Op deze reislog houd ik alles bijwat ik meemaak en blijf ik nog n petit peu in contact met het thuisfront!

Het schooljaar begint pas laat in Italie, namelijk begin oktober. De eerste paar weken zal ik dan ook nog een taalcursus Italiaans gaan volgen, aangezien al mn vakken, colleges, lesstof,essays en tentamens in het Italiaans zijn.. (oef!) Gelukkig is mn Italiaans nu al redelijk maar 't zal toch nog even aanpoten zijn!

Waar in Utrecht mijn studie Taal&Cultuur studies met een hoofdrichting Theaterwetenschap zich vooral richt op de theorie, geschiedenisen wetenschappelijke analyse van (de totstandkoming van) kunst(objecten) zal ik me in Venetie vooral bezighouden met de'organisatorische' kant van kunst en cultuur, zoals management en beleid.Een geheel nieuwe invalshoek voor mij dus: ontzettend veel zin in!

Een kamer in (hartje)Venetie is gelukkig al geregeld, evenals beurzen, mn ticket, een onderhuurder voor mn kamer in Utrecht, OV-vergoeding, verzekeringen enz. enz. enz. Wat een boel gedoe komt er bij kijken. Voor nu nog de laatste dingetjes regelen; nog even een bezoekje aan de kapper en de tandarts en dan hoppakee: op naar de meest romantische stad ter wereld!

Wink

O, o, o.. Wat zal ik onwijs veel dingen in Nederland gaan missen.. de hilarische stapavondjes met mn lieve vriendinnetjes in Limburg, mn superjaarclubje in Utreg mn stad, de spontane etentjes enterras-avondjes, mn 14 huisgenoten en ons altijd gezellige beunhuis, mn kamertje (en balkon!), alle huisfeesten, paaseitjes eten met Maartje tijdens college, mn danslessen,de goeie gesprekken met mn fratello, de chille weekendjes bij paps en mams en de opening van het carnavalsseizoen op 11/11..

Mááááár zet daar: verrukkelijke pizza's, prachtige Italianen, een nieuwe taal, zowelVenetiaansals Nederlands carnaval, afstuderen in Italie,onwijs veel nieuwe vrienden énontzettend veel goeie feesten tegenover en mn keus is rapido gemaakt!

Venice: Here I Come!

Laat vooral een berichtje achter en tot in maart 2011 (of eerder in Venetië natuurlijk!) !

Arrivederci! <3

Liefs x,

Tessa

Ps. Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Spagnolo Fidanzato

Is dat lijstje met dingen die je gaat missen zo compleet... ?! ;)

Jos Mewiss

Wat spannend allemaal. Uit je verhaal hierboven valt wel duidelijk op te maken dat je er ontzettend veel zin in hebt. Ik wens je veel succes toe bij je verdere voorbereiding en natuurlijk straks bij je studie daar in Venetië. Ik kom je samen met Ans zeker een keertje opzoeken. Daar kijk ik nu al naar uit.

Remi M

Zeker nice! Have fun. Ik kom ook een keer partyen daar!
Hopelijk haal je uit de trip wat je eruit wilt halen!

Ans

Tess,

Je grijpt je kans en ik hoop dan ook dat je een geweldige tijd hebt daar tussen die Italiaantjes!
Je rommel op de keukentafel zal ik niet missen, maar wel je pianospel en zang...

Dikke kus.

Kimberley

Hey Lieve Tessje!

Oef je vertrekdatum komt er snel dichterbij! Uiteraard zal ik je nog zien voor je vertrekt (hopelijk gaan we nog een hoop leuke dingen doen! :D)..

Ik wil je bij deze alvast veel plezier wensen, hoop dat je daar veel leert, mensen ontmoet, kunt partyen etc. Maar jou kennende lukt dat allemaal vast wel :) Als ik de kans krijg wil ik je zeker een keertje op komen zoeken!

Ik ga je in ieder geval zeker missen!

xkusje!

Von

Lieve Tes,

wat klinkt dat allemaal ontzettend gaaf! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen en belevingen en zal je dan ook in de gaten blijven houden ;)

Als je terugbent wordt het weer eens tijd voor een musical in jouw Utreg.. (A)

Liefs!

marcellio fanno digios

heb ik ook weer iets te lezen in mijn o zo ruime vrije tijd ;) have fun

Ans

Tess,
Wat een enthousiast verhaal! Mijn blogverhalen zijn nu niet meer zo interessant.
Doe Ben de groeten van mij... en zeg hem dat ik eind oktober ook naar Venetie kom.
Dikke kus

Gerda

Hoi Tessa
Wat een spannende verhalen en interessante belevenissen in Venetië.
Geweldig wat je schrijft maar ook hoe je het schrijft: het enthousiame spuit eruit.
Ik verheug me al op de volgende nieuwsbrief.
Veel plezier en natuurlijk veel succes met je studie, want daarvoor ben je uiteindelijk in Venetië.
Liefs